Μικρά Μυστικά για τον Καθαρισμό μετα την Ανακαίνιση Σπιτιού

  Μικρά Μυστικά για τον Καθαρισμό μετα την Ανακαίνιση Σπιτιού

  Πριν ξεκινήσετε να σκεφτόσαστε την ανακαίνιση κουζίνας, την ανακαίνιση μπάνιου ή την συνολική ανακαίνιση σπιτιού καλό θα είναι να προχωρήσετε σε ένα καλό καθαρισμό των σημείων του σπιτιού. Ένας βαθύς καθαρισμός μπορεί να σας γλυτώσει από περιττά έξοδα ανακαίνισης σε συγκεκριμένα σημεία.

  Μάρμαρα : Για να καθαρίσετε τα μάρμαρα χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει πράσινο σαπούνι. Τα υγρά καθαριστικά μπορεί να θαμπώσουν τα μάρμαρά σας. Εάν στο μάρμαρο έχουν μείνει υπολείμματα κόλλας από κάποια χαρτοταινία για να τα απομακρύνετε μουλιάστε το λεκέ με οινόπνευμα και μετά τρίψτε το με καθαρό πανί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ειδική σπάτουλα για να ξύσετε τους λεκέδες.

  Άλατα μπάνιου : Για να καθαρίσετε τα άλατα στο μπάνιο σας χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι. Το όξινο του λεμονιού θα καθαρίσει τα άλατα από όλες τις επιφάνειες με ένα απλό πέρασμα. Τρίψτε απαλά στους επίμονους λεκέδες και επιτύχετε καθάρισμα και απολύμανση μαζί.

  Επιφάνειες inox : Θα χρειαστούμε : 2 πανιά από μικροΐνες (microfibre), ελαιόλαδο ή baby oil, υγρό απορρυπαντικό πιάτων, χαρτί κουζίνας. Βρέχουμε το πανί μικροϊνών με χλιαρό νερό και ρίχνουμε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Περνάμε με το πανί την inox επιφάνεια. ΠΡΟΣΟΧΗ : Πρέπει να περνάμε το πανί με τη φορά που έχουν τα “νερά” της ανοξείδωτης επιφάνειας. Αλλιώς θα τη γρατσουνίσουμε ανεπανόρθωτα. Ξεβγάζουμε τις σαπουνάδες με το 2ο υγρό (μόνο με νερό) πανί. Σε χαρτί κουζίνας βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ή baby oil, Περνάμε όλη την inox επιφάνεια της συσκευής. Περνάμε ξανά την επιφάνεια με καθαρό χαρτί κουζίνας. Οι δαχτυλιές και η βρωμιά θα εξαφανιστούν, ενώ θα πάρει ξανά την αρχική εντυπωσιακή του λάμψη!

  Κεραμικές εστίες : Γεμίστε ένα μπωλ με χλιαρό νερό. Με ένα σφουγγάρι (που δε χαράζει) βουτηγμένο στο χλυαρό νερό, μουλιάστε την επιφάνεια της εστίας και τους ξεραμένους λεκέδες. Βρέχετε συνεχώς το σφουγγάρι για να απομακρύνετε υπολείμματα λεκέδων στο σφουγγάρι που μπορεί να γρατζουνίσουν την επιφάνεια της εστίας. Ρίξτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω σε κάθε επίμονο λεκέ και αφήστε να δράσει για 10-15 λεπτά. Σκουπίστε με καθαρό και μουλιασμένο σφουγγάρι και τρίψτε απαλά για να απομακρύνετε το λεκέ από την επιφάνεια. Επαναλάβετε εάν οι λεκέδες επιμένουν.

  Λεκάνη τουαλέτας : Σε ένα μπουκαλάκι με αντλία σπρέυ αναμειγνύετε : 1/4 κούπας υγρό κρεμοσάπουνο ή εναλλακτικά τρίβετε 50γρ πράσινο σαπούνι, 2 κούπες χλιαρό νερό, 2 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1 κ.γ. αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Ανακινήστε καλά, ψεκάστε στα τοιχώματα της λεκάνης της τουαλέτας, τρίψτε καλά με το βουρτσάκι και πατήστε το καζανάκι. Έτσι θα έχετε και καθαρή τουαλέτα και αρωματισμένη συγχρόνως!

  Comments are closed.